Sluiten

All inclusive op Mallorca

Van de miljoenen vakantiegangers die jaarlijks voor een vakantie naar Mallorca reizen, kiest een vrij groot deel voor het gemak van een all inclusive vakantie. Met een all inclusive pakket heb je je hoofd vrij om zorgeloos van Mallorca in al zijn fascinerende facetten te genieten. Het is lastig om te bepalen welk percentage van de toeristen op Mallorca voor een all inclusive vakantie kiest. Daarvoor zijn de beschikbare statistieken niet compleet genoeg.

Op basis van de cijfers die de reisorganisaties door laten schemeren, is ongeveer de helft van alle Mallorca vakanties een all inclusive vakantie. Dit aandeel schrijnt van land tot land te verschillen. Zo boeken de Britten relatief vaak een all inclusive vakantie naar Mallorca en schijnen Zwitsers, Italianen en de Spanjaarden zelf dat minder vaak te doen. Nederlanders zitten in de middenmoot. Ruim een derde van de in Nederland aangeboden vakanties naar Mallorca bestaat uit all inclusive reizen.

Vooral aan de kust

all inclusive resorts liggen op Mallorca vooral langs de kust

De all inclusive resorts liggen op Mallorca vooral langs de kust. Niet gek als je jezelf bedenkt dat de gemiddelde all inclusive toerist vooral voor zon, zee en strand naar Mallorca komt. Wil je direct vanuit het hotel het strand op lopen? Dat kan slechts bij een klein deel van de all inclusive hotels op Mallorca. De meeste van dit soort accommodaties liggen binnen een paar honderd meter lopen van het strand, maar niet direct aan de kust zelf.

De all inclusive hotels zie je verspreid over het hele kustgebied van Mallorca, met twee duidelijke concentraties. Rond de baai van Mallorca zitten redelijk veel all inclusive hotels, in badplaatsen zoals El Arenal, Ca’n Pastilla en Palmanova. De Baai van Alcúdia is een tweede hotspot op het gebied van all inclusive vakanties op Mallorca. De badplaatsen Port d’Alcúdia en Can Picafort zijn niet alleen gezegend met geweldige zandstranden, het zijn eveneens populaire spots voor een onbezorgde all inclusive vakantie.

Grote aanbieders van Mallorca all inclusives

Bij de kleine reisbedrijven is het aanbod van all inclusives naar Mallorca beperkt. Het all inclusive toerisme spreekt vooral de massa aan en die weten de weg naar reisgiganten zoals TUI, Sunweb, Corendon en D-Reizen ontzettend goed te vinden. Dat soort reisorganisaties is helemaal thuis in de wereld van all inclusive hotels. Dankzij speciale deals met de all inclusive hotels kunnen dit soort bedrijven de beste aanbiedingen voor all inclusive vakanties naar Mallorca op hun websites hebben staan.

Beste reistijd voor een all inclusive vakantie op Mallorca

Het vakantieseizoen voor Mallorca loopt van april tot eind oktober. De all inclusive hotels zijn de hele zomer in trek. Juli en augustus zijn veruit de drukste en duurste maanden voor een all inclusive vakantie op Mallorca. Juni en september zijn de aangenaamste reisperiodes om een all inclusive zonvakantie op Mallorca te vieren.

Mei en oktober zijn de goedkopere reisperiodes, wat mede te danken is aan het feit dat het weer tijdens deze twee maanden minder stabiel kan zijn. Je betaalt tijdens deze maanden gemiddeld wat minder, maar gemiddeld genomen is een all inclusive reis naar Mallorca dan nog steeds geen koopje.

Waarom een all inclusive vakantie vieren op Mallorca?

all inclusive resort op Mallorca

Er zijn verschillende redenen om een all inclusive op Mallorca te vieren. Meestal zijn het gemak en het beheersbaar houden van het vakantiebudget de belangrijkste motivaties om een all inclusive vakantie naar Mallorca te boeken. Met all inclusive hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor eten, drinken en snacks. Bij een volledig all inclusive arrangement zijn alle maaltijden, drankjes en snacks inbegrepen. Het is een goed concept voor gezinnen met kinderen en mensen die gewoon willen relaxen tijdens hun vakantie, zonder je zorgen te hoeven maken om de eindrekening bij het uitchecken aan het eind van de vakantie.

Sommige vakantiegangers kiezen bewust voor een all inclusive hotel op Mallorca, anderen boeken een all inclusive vakantie omdat het als dusdanig aangeboden wordt bij een hotel dat ze op basis van andere criteria uitgekozen hebben. Er zijn toeristen waarbij all inclusive de standaardkeuze is als ze een vakantie willen boeken. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat ze verliefd zijn op all inclusive.

Voor iedereen geschikt

All inclusive vakanties op Mallorca zijn geschikt voor iedereen. Er is voor elk wat wils en de soms lastige zoektocht naar het juiste restaurant, waarmee alle fijnproevers tevreden zijn en er met ieder dieet rekening gehouden wordt, wordt eenvoudigweg omzeild.

Het aanbod in de hotels op Mallorca varieert en de geschiktheid is afhankelijk van het reismotief. Wie wil ontsnappen aan de stress van alledag en de ziel echt wil laten bungelen, is in een rustiger wellnesshotel in goede handen. Talrijke geweldige familiehotels op Mallorca bieden kinderclubs en animatie, zodat de allerkleinsten de hele dag in de zon kunnen spelen, kunnen knutselen en in het zwembad kunnen zwemmen, terwijl de ouders kunnen genieten van wat welverdiende vrije tijd op de ligstoel of in het water

Ben je met z’n tweetjes? Koppels die willen luieren in de zon of in de spa en liever genieten van een rustig samenzijn zijn in een all inclusive hotel op de goede plek voor een geslaagde romantische vakantie. Vanwege de sfeer kan het dan wel handig zijn om een adults only all inclusive resort te boeken.

Dit mag je van een all inclusive vakantie op Mallorca verwachten

Heb je een all inclusive vakantie op Mallorca geboekt? Dan is het goed om te weten dat de exacte invulling van het all inclusive pakket van hotel tot hotel kan verschillen.

Dit mag je minimaal verwachten
– gratis ontbijt, inclusief drankjes
– gratis lunch, inclusief drankjes
– gratis diner, inclusief drankjes
– koffie, thee, water, frisdrank, bier en wijn overdag en ’s avonds

De maaltijden vinden meestal in de vorm van een buffet plaats.

Wat veel all inclusive hotels ook bieden:
– gratis andere alcoholische drankjes en cocktails
– snacks overdag
– entertainment, overdag en/of ’s avonds

Bij een standaard all inclusive pakket horen meestal de goedkopere merken drank. Voor de zogenaamde premium dranken moet meestal bijbetaald worden of een premium-pakket afgesloten worden.

Ultra all inclusive: de overtreffende trap

Sommige all inclusive resorts gaan nog een stap verder om het hun gasten naar de zin te maken. Dan heb je het meestal over een ultra all inclusive vakantie. Dit product wordt vooral ingezet bij de betere hotels. Het moet de vakantiebeleving naar een ander niveau tillen.

Dit kan de inhoud zijn van je ultra all inclusive vakantie:
– In plaats van buffetmaaltijden genieten van a la carte-restaurants, zodat je een betere culinaire beleving hebt.
– Een grotere keuze uit drankjes, genieten van betere wijnen en mixdrankjes die op basis van premiummerken bereid worden.
– Vaak worden er betere kamers gebruikt voor de ultra all inclusive gasten.
– Een minibar op je kamer waar je gratis drankjes uit kunt halen.
– Roomservice, in sommige gevallen zelfs 24 uur per dag.
– Een butlerservice, waar naast roomservice ook het regelen van vervoer en uitjes onder valt.