Sluiten

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Mallorca? Dat is een vraag die veel potentiële bezoekers aan Mallorca zichzelf stellen voordat ze een definitief besluit nemen of en wanneer ze een vakantie op Mallorca gaan vieren. Het is een vraag die niet zomaar een, twee, drie te beantwoorden valt. Want wat is voor jou de beste reistijd? Wat zijn je wensen en verwachtingen van een bezoek aan Mallorca? Is het weer bepalend, vind je het reisbudget belangrijker of vind je de drukte een belangrijke factor? En als dat laatste het geval is, wil je Mallorca dan bezoeken als het op z’n drukst is of wil je het eiland liever op een wat rustiger moment bezoeken? Er zijn tal van criteria te bedenken waarop je de beste reistijd voor Mallorca kunt bepalen.

Laten we beginnen met het gegeven dat Mallorca het hele jaar door te bezoeken is. Mensen die vinden dat het minstens 25 graden Celsius moet zijn en de zon vrijwel gegarandeerd moet schijnen, die zullen het hier niet helemaal mee eens zijn. Maar het is een feit dat Mallorca ook in de winter zijn charme heeft en dat het dankzij het mediterrane klimaat mild weer is tijdens de wintermaanden. Alleen in de berggebieden van Mallorca kun je in de winterperiode echt winters weer ervaren, inclusief de daarbij behorende sneeuw.

Beste tijd voor een strandvakantie op Mallorca

beste reistijd voor Mallorca

Voor een strandvakantie heb je mooi weer nodig: warm, zo zonnig mogelijk en bij voorkeur droog. De zomermaanden mei, juni, juli, augustus en september zijn het beste voor een heerlijke strandvakantie op Mallorca. Met gemiddeld tien tot elf uur zon per dag ben je verzekerd van zon en bijna geen regen. Een warme watertemperatuur van 20 tot 27 graden Celsius nodigt uit tot veel zwemplezier. De middagtemperaturen liggen in mei gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius, in juni en september tussen de 22 en 30 graden Celsius en tijdens de warmste maanden juli en augustus rond de 28 tot 32 graden Celsius. Prima weer voor een dag op het strand of aan het zwembad.

De zomervakantie betekent ook dat de meeste vakantiegangers in de zomermaanden naar Mallorca komen. Daarom zijn zowel de stranden als de hotels en andere accommodaties op Mallorca overvol, vooral tijdens de zomervakantie. Als je liever een rustige vakantie doorbrengt op Mallorca, is het verstandig om stranden te bezoeken die wat verder van het massatoerisme verwijderd liggen.

Goedkoop op vakantie naar Mallorca

De prijzen voor vakanties naar Mallorca zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Sinds de laatste dip in de bezoekersaantallen is de vraag naar Mallorca-vakanties flink toegenomen, met prijsstijgingen van soms tientallen procenten als gevolg. De vraag naar vakanties overstijgt soms het aanbod. Dat kun je met name tijdens de maanden juli en augustus ervaren. Wil je wel tijdens het zomerseizoen op vakantie naar Mallorca, maar niet de hoofdprijs betalen? Reis dan in de tweede, derde of vierde week naar Mallorca of kies voor de reisperiode tussen half september en het moment dat in Nederland de herfstvakanties beginnen.

Beste reistijd voor wandelingen, sightseeingtours en het verkennen van het eiland

Kom je naar Mallorca met een ander reisdoel dan zonnen, zwemmen en chillen aan het zwembad? Dan kun je de drukkere en duurdere zomermaanden misschien beter ontwijken. Het laagseizoen is het beste voor wandelaars en cultuurliefhebbers. In de lente en de herfst is Mallorca niet te druk met toeristen. Het weer is dan echter stabiel en warm.

Mallorca is vooral mooi in de lente, wanneer de natuur prachtig in bloei staat en de droogte nog niet toegeslagen heeft. Je kunt dan prachtige sightseeing- en trektochten maken of excursies op de fiets maken. Wandelaars en actieve vakantiegangers waarderen de overgangsmaanden herfst en lente, want dan is Mallorca op zijn indrukwekkendst, zijn de hotelprijzen merkbaar lager en is de algehele sfeer op Mallorca veel relaxter.

Beste reistijd om te fietsen op Mallorca

Mallorca is een geliefde bestemming onder wielrenners. De kronkelige bergwegen worden graag gebruikt om in vorm te komen voor het komende wielerseizoen. Dat doet men vooral in het voorjaar. De natuur komt weer tot leven en het milde klimaat maakt van de lente de ideale tijd voor fietstochten. Met een uitstekend bewegwijzerd netwerk van meer dan twaalfhonderd kilometer aan fietspaden biedt het eiland de beste voorwaarden voor een geslaagde fietsvakantie. Meer dan de helft van de paden loopt over zijwegen, zodat je het eiland ver weg van het verkeer kunt verkennen.

Ga je in de wintermaanden naar Mallorca om te fietsen? Dan heb je de rustigste periode te pakken en kun je ongestoord over de wegen toeren. Het nadeel van de winter is dat het in de hogergelegen delen van Mallorca fris, grijs en nat kan zijn. Gladde wegen, vooral in de vroege ochtend, en zelfs sneeuw kunnen dan voor gevaarlijke omstandigheden zorgen.