Sluiten

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla

Ten zuidoosten van Palma de Mallorca begint de grootste concentratie van massatoerisme op Mallorca. Hier ligt het voormalige vissersdorp Ca’n Pastilla, dat in enkele decennia tijd uitgegroeid is tot een bolwerk van hotels, appartementen, bars, clubs en winkels. Alles is er hier op gericht om het de duizenden toeristen die hier komen naar hun zin te maken. Ca’n Pastilla heeft een kilometerslang zandstrand dat in vijftien strandgedeeltes opgedeeld is. Het strand is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het toerisme in Ca’n Pastilla.

De gunstige ligging ten opzichte van de internationale luchthaven van Mallorca en het feit dat het toerisme in Ca’n Pastilla relatif betaalbaar is, heeft een grote aantrekkingskracht op prijsbewuste toeristen die vanaf het vliegveld zo snel mogelijk op het strand willen liggen.

Het strand

Playa Ca’n Pastilla ligt in het midden van de baai van Bahia de Palma. Het vormt het eerste stuk van het ruim vijf kilometer lange zandstrand dat van Ca’n Pastilla naar El Arenal loopt. Het strand bestaat uit fijn lichtgekleurd zand. Je hebt hier geen waterschoentjes nodig om het water in te gaan. De zee wordt slechts geleidelijk dieper en de ligging in de baai zorgt voor beperkte golfslag. Dat maakt het strand van Ca’n Pastilla uitstekend geschikt voor strandgasten die met kinderen vakantie aan het vieren zijn.

Het strand heeft alle gebruikelijke faciliteiten zoals strandwachten, ligbedden (*), parasols (*), douches en toiletten. Achter het strand loopt een brede promenade met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en meer. Op de wandelpromenade staan palmbomen die voor sfeer en beschutting zorgen. Op de bankjes kun je genieten van het uitzicht op het strand en de Middellandse Zee.

(*) = tegen betaling

Wat te doen in Ca'n Pastilla

Je verblijft in Ca’n Pastilla om van de zon, de zee en het strand te genieten. Er zijn verder vrijwel geen noemenswaardige bezienswaardigheden te vinden in Ca’n Pastilla. Voor vliegtuigspotters is het leuk om de laag overvliegende vliegtuigen te bekijken en eventueel op foto of video vast te leggen. Je hebt in Ca’n Pastilla overigens weinig geluidsoverlast van de opstijgende of dalende vliegtuigen, ook al liggen de start- en landingsbanen direct ten oosten van de badplaats.

Op dinsdag is er sprake van enige levendigheid in het hart van Ca’n Pastilla. Op het Plaza de Pius IX wordt dan van 8 tot 14 uur de wekelijkse markt gehouden. Hier komen locals hun inkopen doen en toeristen komen rondsnuffelen om leuke koopjes en souvenirs te scoren.

Bereikbaarheid en vervoer

Ca’n Pastilla ligt op slechts een paar kilometer van de Luchthaven Palma de Mallorca. Met de huurauto, taxi of transferbus kun je bij normale verkeersdrukte in 5 tot 10 minuten naar Ca’n Pastilla reizen. Het openbaar vervoer is ook een optie: buslijn A2 brengt je vanaf het vliegveld in tien minuten tijd naar het hart van Ca’n Pastilla.

De minitrein (het toeristentreintje) is gemakkelijk om je binnen Ca’n Pastilla te verplaatsen. Van mei tot en met oktober rijdt deze vorm van vervoer de hele dag over de boulevard van Ca’n Pastilla.

het toeristentreintje