Sluiten

Ca'n Picafort

Ca'n Picafort

Ca’n Picafort is een vakantieoord aan de noordoostelijke kust van Mallorca. Ca’n Picafort ligt aan de bekende baai van Alcúdia, waardoor het verzekerd is dan rustige lange zandstranden waar vooral families met kinderen graag komen om hier een strandvakantie te vieren. In de wintermaanden is Ca’n Picafort zeer rustig, maar zodra het zomerseizoen van start gaat, begint Ca’n Picafort tot leven te komen. Vooral tijdens de maanden juli en augustus, als de scholen in Europa dichtgaan voor de zomervakantie, merk je dat Ca’n Picafort een populaire vakantiebestemming op Mallorca is.

Tot de komst van het massatoerisme was Can Picafort een klein, onbeduidend vissersdorpje aan de noordoostkust van Mallorca. Historische documenten bewijzen het bestaan van het dorp in het midden van de 19e eeuw. Necropolissen uit de Talaiotische periode bewijzen dat de bewoningsgeschiedenis van dit stuk kust veel verder teruggaat in het verleden. Het historische centrum van het voormalige vissersdorp strekt zich uit langs de pier, die nu deel uitmaakt van de jachthaven.

Ca’n Picafort beleefde een bloeiperiode met de toename van het massatoerisme vanaf de jaren 1970. Tot de tijd woonden er slechts een kleine tweehonderd mensen in het dorp. Tegenwoordig is Ca’n Picafort een begrip op Mallorca en niet meer weg te denken uit het reisaanbod van de touroperators die vakanties naar Mallorca aanbieden.

Het strand

Het strand van Ca'n Picafort

Het toerisme van Ca’n Picafort concentreert zich langs het lange zandstrand. Door de dichte bebouwing is het strand niet erg breed. Daardoor kan het in de zomermaanden druk aanvoelen op het strand. Bredere stukken strand liggen aan de noordkant van het vakantieoord. Richting Playa de Muro aan de noordkust van Mallorca wordt het strand steeds leger.

Het witte zand op het strand van Ca’n Picafort schittert zodra het ongehinderd beschenen wordt door het felle zonlicht. Het turquoise blauw van de zee en het azuurblauw van de wolkeloze hemel vormen een adembenemend contrast. Omdat alle delen van het strand heel geleidelijk aflopen in het water, zullen vooral gezinnen met kleine kinderen zich hier thuis voelen.

Natuurpark S'Albufera

Natuurpark S'Albufera

Het ongerepte natuurpark S’Albuferais een van de meest bezochte attracties in de omgeving van Ca’n Picafort. Dit is een waterrijk gebied van ongeveer 1.700 hectare dat wordt gevoed door beken die hun oorsprong vinden in de Serra de Tramuntana in het noorden. In het beschermde gebied leven meer dan 250 vogelsoorten, waaronder visarenden, flamingo’s en kleine zilverreigers. Voor vogelliefhebbers zijn er talloze zitstokken om vogels te kijken. Het natuurpark is ook ideaal voor wandelliefhebbers. Het fascinerende landschap kan worden verkend op bewegwijzerde paden. De ingang van de natuurparken van Mallorca ligt aan de verbindingsweg tussen Alcúdia en Ca’n Picafort.

Necropolis Son Real

Naast het natuurreservaat is de necropolis Son Real een populaire excursiebestemming. De prehistorische begraafplaats ligt op een kleine landtong en is een indrukwekkende getuigenis van de vroege kolonisatie van Mallorca. De archeologische vindplaats bestaat uit meer dan honderd bewaard gebleven graftombes uit de 3e-7e eeuw voor Christus. Ongeveer 400 mensen werden hier begraven. In de graven zijn onder andere artefacten, keramiek en natuurlijk ook menselijke botten gevonden.