Sluiten

Plaatsen op Mallorca

Het eiland Mallorca kent een grote verscheidenheid aan steden en dorpen. Langs de kust van Mallorca vind je vooral badplaatsen, dit zijn de plekken waar het merendeel van de vakantiegangers verblijft als ze op Mallorca zijn. Landinwaarts kun je het echte Mallorca ontdekken. Dat doe je in sfeervolle authentieke plaatsen zoals Alcúdia, Fornalutx en Artà. Op Mallorca is er één grote stad en dat is de hoofdstad Palma de Mallorca. Deze stad is voor toeristen vooral een bestemming waar ze een dagje naartoe gaan, in plaats dat ze hier overnachten.

Plaatsen op Mallorca

Alcúdia

Alcúdia

Het sfeervolle Alcúdia is ooit door de Romeinen gesticht. Dankzij het sfeervolle autoluwe historische centrum is Alcúdia een populaire bezienswaardigheid.

Alcúdia info
Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor is een van de bekendere en grotere badplaatsen aan de oostkust van Mallorca. In dit grote vakantieoord zijn er veel grote hotels tegen een lage prijs te vinden.

Cala Millor info
Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla is een populaire badplaats die direct naast de luchthaven van Mallorca ligt. Het zandstrand vormt de grootste attractie van Ca'n Pastilla.

Ca'n Pastilla info
El Arenal

El Arenal

Al sinds halverwege de vorige eeuw is El Arenal in trek als toeristenoord op Mallorca. Deze badplaats is een voorbeeld hoe massatoerisme zich in Spanje ontwikkeld heeft.

El Arenal info
Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de grootste stad en tevens hoofdstad van Mallorca. Toeristen komen graag naar Palma om te winkelen, voor de musea en om andere bezienswaardigheden te bewonderen.

Palma de Mallorca info
Het strand van Playa de Palma

Playa de Palma

Het langgerekte zandstrand van Playa de Palma vormt het hart van de toeristische strook die vanuit Palma de Mallorca tot aan El Arenal loopt.

Playa de Palma info
Platja d'Alcúdia

Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia is een populaire badplaats in het noordoosten van het eiland. Port d’Alcúdia is vooral geliefd vanwege het kilometerslange zandstrand; het Platja d’Alcúdia.

Port d’Alcúdia info