Sluiten

Playa de Muro

Playa de Muro

Wie foto’s onder ogen krijgt die vanaf het strand van Playa de Muro richting de zee genomen zijn, die zou kunnen denken dat het een afbeelding van een Caribische bestemming is. De kleuren van ze zee zijn zo intens, dat je niet verwacht dat dit Mallorca is. Playa de Muro is dankzij het langgerekte zandstrand, de azuurblauwe zee en het aangename warme klimaat uitgegroeid tot een geliefde strandbestemming op Mallorca.

Playa de Muro is tegenwoordig een badplaats die vernoemd is naar het gelijknamige strand waar het aan ligt. Playa de Muro heeft geen echte dorps- of stadskern: de bebouwing strekt zich vooral uit langs de kilometerslange Avenida de S’Albufera, die parallel aan het strand loopt. De bebouwing bestaat vooral uit hotels en vakantiewoningen, aangevuld met wat winkels en horeca.

Het strand

Het strand van Playa de Muro

Playa de Muro strekt zich uit tussen de vakantieoorden Port d’Alcúdia en Ca’n Picafort aan de noordoostkust van Mallorca. Playa de Muro is simpelweg het perfecte strand voor alle leeftijden en is erg populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Het is vooral populair bij gezinnen vanwege de uitzonderlijk ondiepe toegang tot de zee en het grote aanbod aan activiteiten, vooral voor kinderen.

Playa de Muro is verdeeld in vier sectoren. De eerste sector loopt vanaf Playa de Alcúdia tot aan de houten steiger. Sector twee loopt vanaf de houten steiger tot aan het ongerepte deel van sector 3, dat ook bekend staat als Es Comu. Het meest zuidelijke deel van Playa de Muro strekt zich helemaal uit tot aan het levendige vakantieoord Ca’n Picafort. Het staat bekend als Es Capellans en wordt begrensd door een urbanisatie met vakantiehuizen.

Binnen de sectoren 1, 2 en 4 van Playa de Muro kun je ligbedden en parasols huren. Op verschillende plekken langs het strand vind je bars en restaurants. Vanaf de terrassen heb je een geweldig uitzicht over het strand. Watersporten zijn vooral beschikbaar in sector 1 en 2, en op sommige plekken kun je waterfietsen huren om langs de waterkant te varen. Je kunt in Playa de Muro onder ook jetskiën, kanoën en paragliden. Bananariding is vooral populair onder de jongeren.

Vakantie in Playa de Muro

Vakantie in Playa de Muro

Via Nederlandse, Duitse en Belgische touroperators kun je pakketreizen naar Playa de Muro boeken. Populaire accommodaties zoals het luxe Rei del Mediterrani Palace, het comfortabele Zafiro Bahia en het onder gezinnen met kinderen geliefde Iberostar Playa de Muro zijn rechtstreeks via aanbieders zoals TUI, Sunweb en D-Reizen te boeken. Kies voor een vlucht vanaf Schiphol, een van de regionale vliegvelden of een luchthaven net over de grens. Houd er rekening mee dat de transfertijd vanaf het internationale vliegveld van Mallorca vaak meer dan een uur bedraagt.