Sluiten

Playa de Palma

Het strand van Playa de Palma

Playa de Palma is het hart van het toeristengebied dat zich vanuit Palma de Mallorca uitstrekt tot een El Arenal. Het is lastig om te zeggen waar de begrenzingen van Playa de Palma exact lopen. Eigenlijk vormen Ca’n Pastilla, Playa de Palma en El Arenal bijna één geheel. Er bestaan twee definities voor Playa de Palma: het strand en de een wijk van Palma de Mallorca.

Waar begint Playa de Palma?

Het eigenlijke strand “Platja de Palma” strekt zich uit van Ca’n Pastilla in het westen tot S’Arenal/Llucmajor in het oosten, waarbij de Torrent de Jueus de grens tussen Palma en Llucmajor markeert. Het Playa de Palma is visueel onderverdeeld in 15 strandgedeeltes (balnearios), die elk een strandbar hebben met het nummer van de respectieve strandsectie.

Massatoerisme

Massatoerisme in Playa de Palma

De hotels in Playa de Palma hebben een capaciteit van meer dan 35.000 bedden, waarbij 35 grote hotels alleen al goed zijn voor een totaal van 13.000 bedden. Een aantal van deze hotels wordt op basis van all inclusive vakanties aangeboden. De toenemende overlast door jonge toeristen heeft ertoe geleid dat sommige hotels alleen stelletjes en families toelaten. Binnen de horeca zijn er eveneens een aantal maatregelen genomen om overlast door muziek, openbare dronkenschap en misdragingen te beperken.

Het strand

Strand van Playa de Palma

Het prachtige zandstrand Playa de Palma is ongeveer 5 kilometer lang en op sommige plekken erg breed. Het fijne zand is fijn en het water wordt maar langzaam dieper. Hierdoor is Playa de Palma en kindvriendelijk strand. Het strand is verdeeld in vele zones, elk voorzien van ligbedden en parasols en er zijn verschillende secties met strandwachten, douches en toiletten. Hoewel het strand goed bezocht wordt, is er nog steeds genoeg ruimte voor iedereen.

Zien en doen

toeristentreintje in Playa de Palma

Het leven speelt zich in Playa de Palma af op het strand, op de kilometerslange boulevard, in de horeca en in de hotels. Behalve het mooie zandstrand valt er weinig te zien in Playa de Palma, op de soms schitterende zonsondergang op het einde van de dag na. Op cultureel gebied valt er niets te beleven. In Playa de Palma waan je jezelf soms eerder in een Duitse enclave dan dat je in Spanje op vakantie bent.

Het toeristentreintje is een leuke manier om jezelf te verplaatsen en om onderweg te genieten van het uitzicht op het strand en de boulevard. Deze attractie kost je geen enkele inspanning, wat aangenaam is op het moment dat de zon de temperaturen opdrijft naar tropische waardes.

Palma Aquarium

In de directe omgeving van Playa de Palma ligt het Palma Aquarium. Hier vind je een mix van recreatiepark, aquarium en onderzoeksstation. Het gebouwencomplex heeft een oppervlakte van meer dan vier hectare en neemt je mee naar de kleurrijke en oogverblindende onderwatergebieden van de wereldoceanen. In de 55 bassins leven meer dan 8000 zeedieren. De belangrijkste attractie is een zeven meter hoge kunstmatige waterval waarvan het water in een meertje stort. Het Palma Aquarium is een leuke attractie voor jong en oud. Er zijn speciale educatieve programma’s voor kinderen, waar ze spelenderwijs de diversiteit aan soorten kunnen ontdekken.

Het aquarium ligt vlak bij de afrit van de snelweg en is ook gemakkelijk te bereiken via diverse buslijnen. Het aquarium is het hele jaar geopend. De openingstijden in zomer en winter of in het hoog- en laagseizoen kunnen variëren. Voor een bezoek aan het Palma Aquarium moet je rekening houden met een bezoekduur van ongeveer twee tot drie uur.

Palma Aquarium