Sluiten

Port d'Alcúdia

Port d'Alcúdia

Port d’Alcúdia is een van de populairste en leukste badplaatsen op Mallorca. Dit toeristenoord ligt in het noordoosten van het eiland, op enkele kilometers van het historische plaatsje Alcúdia. Hoewel er een duidelijke verbinding bestaat tussen deze twee plaatsen, zijn ze totaal verschillend en mag je ieder als een eigen identiteit beschouwen. Beide plaatsen behoren wel tot dezelfde gemeente: de gemeente Alcúdia. Zoals de naam Port d’Alcúdia al doet vermoeden, was dit ooit gewoon een haven die de stad Alcúdia in het binnenland bediende. Het gebied rond de oude vissershaven is nu een aantrekkelijke jachthaven waar vissersboten naast luxe plezierjachten liggen. Vanaf hier loopt er een autovrije promenade langs de kustlijn.

Port d'Alcúdia

Dankzij het flinke zandstrand met een overwegend zacht kabbelende zee heeft Port d’Alcúdia uit kunnen groeien tot een geliefde plek op Mallorca. Volgens de bezoekersstatistieken en reviews zijn is Port d’Alcúdia vooral geliefd onder families met kinderen van jong tot oud. Port d’Alcúdia is levendig, zonder te druk te worden. In Port d’Alcúdia kun je prima uitgaan, maar heb je niet de overlast van het uitgaansleven zoals dat in de badplaatsen in het westen van Mallorca wel plaats kan vinden.

Voordat er een misverstand ontstaat: Port d’Alcúdia is niet voorbehouden aan gezinnen met kinderen. Deze badplaats is leuk voor mensen van alle leeftijden en voor gezelschappen in alle mogelijke samenstellingen.

Port d'Alcúdia

Alcúdia, Port d'Alcúdia of Platja d'Alcúdia

Op het moment dat je een vakantie naar Mallorca wilt boeken, kom je zowel de namen Alcúdia, Port d’Alcúdia en Platja d’Alcúdia tegen. Het verschilt per reisaanbieder welke plaatsnaam ze gebruiken. Sommige touroperators hebben het simpelweg over Alcúdia, maar dan bedoelen ze de gemeente.

Grote kans dat jouw hotel of appartement in Port d’Alcúdia of Platja d’Alcúdia staat. Het onderscheid tussen deze twee plaatsen is ook niet altijd duidelijk: de naam Port d’Alcúdia slaat op de haven en omgeving, de naam Platja d’Alcúdia wordt vooral gebruikt als men het heeft over het strand en het bijbehorende gebied. Die twee lopen in elkaar over en kunnen door elkaar gebruikt worden.

Vakantie in Port d'Alcúdia

Vakantie in Port d'Alcúdia

Het levendige vakantieoord heeft een lange promenade, met aan de ene kant dobberende boten in het water en aan de andere kant talloze restaurants en winkels. Port d’Alcudia is een van de populairste badplaatsen van het eiland. Geen wonder, want de stad ligt aan het begin van de baai van Alcudia, die met zijn fijne, langzaam aflopende zandstrand ideale omstandigheden biedt voor een ontspannen strandvakantie.

Het maakt niet uit wat voor soort accommodatie je zoekt, in Port d’Alcúdia vind je ze in alle soorten en maten. Grotere familiehotels worden afgewisseld met kleinschalige boutiquehotels en sfeervolle luxe hotels. Wil je een all inclusive vakantie op Mallorca vieren? Dan kun je in Port d’Alcúdia in verschillende all inclusive resorts terecht voor jouw onbezorgde zonvakantie.

Platja d'Alcúdia

Het strand van Port d’Alcúdia heet Platja d’Alcúdia (of Playa de Alcúdia). Dit langgerekte strand is het langste zandstrand van Mallorca. Platja d’Alcúdia is maar liefst zeven kilometer lang en heeft een breedte die tot zo’n 200 meter kan bedragen. De deining is licht tot matig en wordt iets minder sterk naarmate je verder van de haven van Alcudia richting Playas de Muro of Canpicafort gaat. De zeebodem is ondiep en zanderig, dus erg veilig voor kinderen. Natuurlijk moet je als ouders je kinderen nog steeds in de gaten houden, zeker als ze nog niet zwemvaardig zijn.

Platja d’Alcúdia is een strand dat dagelijks duizenden bezoekers ontvangt, zeker tijdens de drukste dagen in het hoogseizoen. Er is echter genoeg ruimte om niet in de personal space van andere strandbezoekers terecht te hoeven komen. Ter hoogte van de grotere hotels kan het soms iets lastiger zijn om een goede plek te vinden. Gelukkig is het zandstrand van Alcúdia zo groot dat het dan verderop zeker wel zou moeten lukken.

Platja d'Alcúdia