Sluiten

Uitgaan op Mallorca

Mallorca staat niet alleen bekend om de prachtige stranden en het kristalheldere water, maar ook om het onvergetelijke nachtleven. Zodra de zon ondergaat, verandert Mallorca in een feesteiland die feestvierders van over de hele wereld aantrekt. Mallorca biedt een verscheidenheid aan clubs, bars en evenementen voor alle smaken en budgetten. Van exclusieve VIP-clubs in Palma tot relaxte strandbars in Magaluf, de keuze op het gebied van uitgaan op Mallorca is eindeloos. Het nachtleven van Mallorca is een ervaring die je niet mag missen. Het eiland biedt een levendige en gevarieerde feestcultuur die je zal fascineren.

In de hipste clubs op Mallorca kun je een mix verwachten van opzwepende elektronische muziek en hartverwarmende urban beats. Top DJ’s van over de hele wereld vliegen tijdens het zomerseizoen naar Mallorca om het uitgaanspubliek daar te vermaken met de beste beats. Sommige vakantiegangers plannen hun vakantie op Mallorca op basis van de agenda’s die de beste clubs op het eiland publiceren. Het zou immers jammer zijn als je er ter plaatse achter komt dat jouw favoriete DJ net komt draaien op het moment dat je alweer in het vliegtuig huiswaarts zit.

De beste plaatsen om te feesten

uitgaan op Mallorca

Het uitgaansleven concentreert zich op Mallorca vooral in een aantal grotere steden en badplaatsen in het westen van het eiland, zoals Playa de Palma, Palmnova, Magaluf, El Arenal en de hoofdstad Palma de Mallorca. Maar ook elders op Mallorca valt er voldoende te beleven op het gebied van uitgaan. Zo is Cala Ratjada een vrij populaire plek om uit te gaan, kun je in Port d’Alcúdia jezelf prima vermaken tijdens de avonduurtjes en ook in Ca’n Picafort hoef je jezelf niet te vervelen nadat de zon is ondergegaan.

Strandclubs

Op het strand valt er in de horeca voldoende te beleven. Overdag kom je naar de beach clubs om te zonnen en sociale contacten te leggen of te onderhouden. ’s Avonds vieren veel strandclubs evenementen en feesten met dj’s en soms onder verschillende motto’s, zoals een gezzilige sundowner of een white party, waarbij alle gasten volledig in het wit gekleed verschijnen.

Vanaf comfortabele ligstoelen of knusse dagbedden kun je echt bijkomen van het alledaagse leven en genieten van de drukte van je vakantie met een koel drankje in je hand. Omdat Mallorca bekend staat om zijn relaxte strandclubs, is het de moeite waard om in de zomer te reserveren.

Uitgaan in Magaluf

Uitgaan

Hoe het uitgaansleven ingevuld wordt, verschilt van plaats tot plaats. In badplaatsen zoals Magaluf vind je bijvoorbeeld de grootste clubs van het eiland en een overvloed aan bars. Alleen al in de BCM Planet Dance passen meer dan 4000 bezoekers en er worden regelmatig supersterren van over de hele wereld geboekt. Naast BCM zijn er nog talloze andere clubs in Magaluf, voor elk wat wils. Van de glamoureuze Nikki Beach Club tot het roemruchte Hotel BH. Ben je een liefhebber van RnB, hiphop en andere urban vibes? Ga dan een avondje uit in Tokio Joe’s nachtclub.

Uitgaan in Cala Ratjada

Cala Ratjada is de hotspot om te feesten in het noordoosten van Mallorca. Je struikelt hier zowat over de bars, clubs en biertuinen. De bekendste clubs in dit kleine kustplaatsje zijn “Physical”, “Keobs” en “Bolero”. De vele bars in het centrum van Cala Ratjada zijn daarentegen de ideale plekken om onder het genot van een heerlijk drankje te genieten van het prachtige uitzicht over de rotskust.

Uitgaan in El Arenal en Playa de Palma

Uitgaan in El Arenal en Playa de Palma

De twee-eenheid El Arenal en Playa de Palma zijn zeer populair onder de Nederlandse en Duitse stappers. Playa de Palma is met Balneario 6 en de Schinkenstraße de ultieme feestbestemming voor Duitse vakantiegangers. Duitse bieren, curryworst en Duitse muziek vormen hier de basis van het uitgaansleven.

Nederlandse toeristen zijn vooral terug te vinden in het uitgaansleven van El Arenal, dat aan de zuidkant van Playa de Palma ligt. De grootste Nederlandse club in El Arenal is Club NL Mallorca, waar in de zomermaanden geregeld optredens zijn van Nederlandse artiesten. Het seizoen van Club NL Mallorca start eind juni en duurt tot het einde van augustus. Club NL Mallorca is dan dagelijks van 23:00 tot 6:00 uur geopend. Tip: als je via de website je entreetickets ruim van tevoren koopt, dan krijg je mogelijk early bird korting.

praktische informatie

De minimumleeftijd om in Spanje alcohol te mogen kopen en drinken is 18 jaar. Dat is daarom meestal ook de minimumleeftijd om een club in Mallorca binnen te mogen. Sommige discotheken zijn wat minder streng met hun deurbeleid en laten ook 16- en 17-jarigen binnen. Er zijn ook clubs die een hogere minimumleeftijd hanteren: je moet dan minstens 21 jaar oud zijn om naar binnen te mogen.

Pas op met alcohol drinken op straat of op het strand. Op een aantal plekken op Mallorca is dat verboden en kan het bij overtreding een flinke boete opleveren. Je zult niet de eerste zijn die vanwege een geopend blikje bier een boete van 500 euro of hoger krijgt.