Sluiten

Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor is een van de bekendere en grotere badplaatsen aan de oostkust van Mallorca. In dit grote vakantieoord zijn er veel grote hotels tegen een lage prijs te vinden. Tel daarbij op dat Cala Millor een fijn, wit zandstrand heeft met een zachte en ondiepe overgang naar het water en veel ruimte om rond te rennen, en je snapt waarom Cala Millor vooral gezinnen met kinderen aantrekt.

De naam Cala Millor kun je het Nederlands het beste vertalen naar ‘Beste Baai’. Deze baai is niet voor niets al ongeveer een eeuw lang in trek als toeristische bestemming. Het eerste hotel werd hier in 1934 gebouwd en in de jaren vijftig nam het toerisme in en rond Cala Millor flink toe. De badplaats is vooral gericht op het toerisme, eigenlijk is heel Cala Millor daar op ingericht. De bebouwing bestaat grotendeels uit accommodaties, winkels, bars, restaurants en verschillende andere bedrijven die zich op het toerisme richten.

Cala Millor

Het vakantiegebied Cala Millor omvat ook de dorpen Son Servera, Sant Llorenç des Cardassar en Son Carrie in het achterland en de vijf naburige kustplaatsen Sa Coma, Cala Bona, Costa dels Pins en S’Illot. Met meer dan 35.000 hotelbedden is de bestemming een van de grootste toeristische bestemmingen op Mallorca.

Het strand

Cala Millor is gezegend met een mooi zandstrand van grote afmetingen. De lengte bedraagt bijna twee kilometer en de gemiddelde breedte is ongeveer 30 tot 40 meter. Plek genoeg voor iedereen om lekker te genieten van het strandleven op Mallorca. De lange strandboulevard van Cala Millor telt verschillende restaurants, bars en winkeltjes. De vele palmbomen geven je op de promenade het vakantiegevoel waar je op Mallorca naar op zoek bent.

Op het strand kun je ligstoelen en parasols huren. Andere faciliteiten waar je gebruik van kunt aken zijn douches en toiletten. Op het strand zijn verschillende toegangspunten en voor gehandicapten.

Zwemmers worden meestal onthaald door blauw, transparant water. Draait de wind naar het oosten, dan veranderen de omstandigheden. Er ontstaat dan een hogere golfslag, wat voor jongere kinderen minder prettig is en zelfs onveilig kan zijn. Voor de surfers zijn dat zou net de omstandigheden waar ze wel blij van worden. Die zie je bij een oostenwind daarom hier in Cala Millor langs de kust hun geliefde sport beoefenen. De uitgestrekte en grote baai van Cala Millor is ideaal om bij winderig weer op een surfplank dwars over zee te zoeven.

Als de drukte op het strand voor Cala Millor je te veel wordt, kun je ontspannen op het veel rustigere strand van Cala Bona. Het kleine zandstrand strekt zich uit tot aan de promenade van Cala Millor. De haven van Cala Bola ligt op een paar minuten lopen. Hier vind je een aantal gezellige restaurants, bars en leuke winkeltjes.

strand gesloten in de winter

Tijdens het winterseizoen is het strand van Cala Millor officieel gesloten, wat niet iedereen ervan weerhoudt om toch een duik in zee te nemen. Het strand wordt in de winter niet schoongehouden. Dat resulteert vaak in flinke hoeveelheden zeewier op het strand, dat aan het begin van het zomerseizoen verwijderd wordt.