Sluiten

Reisgidsen over Mallorca

Ondanks alle informatie die je op internet kunt vinden over Mallorca zijn wij van mening dat een goede reisgids bijna niet mag ontbreken in je reisbagage. Al is het alleen maar om onderweg in het vliegtuig alvast wat voor te genieten van je vakantie op Mallorca. Reisgidsen worden geschreven door professionals, die in het algemeen heel erg goed zijn in het uitzoeken van de leuke plekjes op een bestemming en het geven van de juiste tips. Hoewel sommige informatie achterhaald is (restaurants die sluiten, openingstijden die aangepast zijn, prijzen die stijgen) klopt in de regel 90-95 procent van de informatie, mits je geen versie van meer dan tien jaar oud in je handen hebt of zo.

Formaat

Geloof de sprookjes niet en neem van ons aan: size does matter. In het geval van een reisgids zou ik eerder voor lichter en wat compacter gaan, dan dat ik een complete encyclopedie over Kos met mezelf mee zouden willen zeulen. Omdat een reisgids juist handig moet zijn voor onderweg is het formaat van belang. Soms vind je prachtige boekwerken met wat meer uitgebreide informatie en illustraties, echt handig zijn die dikke pillen onderweg niet. Makkelijker is het als een reisgids eenvoudig mee kan in een handtas, cameratas of eventueel in een broekzak.

Waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een reisgids is de leesbaarheid, hoe actueel de gids is en persoonlijk vinden we het altijd erg prettig als er goede plattegronden en kaarten in staan. Handig van de ANWB reisgids van Mallorca is dat er achterin een duidelijke wegenkaart van Mallorca te vinden is.

Reisgidsen over Mallorca

Onze favoriete Mallorca reisgidsen

Uit het aanbod van de Nederlandstalige Mallorca reisgidsen zijn er twee reisgidsen die we aan zouden willen bevelen. De geboden informatie, het formaat en de prijs van deze twee reisgidsen zijn prima. Als je meer wil weten over een dorp of bezienswaardigheid dan kun je er altijd nog voor kiezen om op internet meer diepgaande informatie te zoeken.

Onze nummer één reisgids is ‘ANWB Extra Mallorca’ (ISBN 978-90-18-04986-7). Deze compacte reisgids is handig ingedeeld met eerst alle algemene onderwerpen zoals geschiedenis, eten, winkelen en sport. Daarna worden de plaatsen en bezienswaardigheden beschreven. Als afsluiter een aantal autoroutes met beschrijving van de mooie plekjes die je passeert. De grote kaart achterin de reisgids maakt het af. Deze Mallorca reisgids is dus zeer overzichtelijk, dus handig in gebruik.

Onze nummer twee reisgids over Mallorca is ‘Capitool Reisgids Top 10 Mallorca’ (ISBN 978 90 003 8880 6). Deze ruim honderdvijftig pagina’s tellende Nederlandstalige reisgids is aanzienlijk dunner en compacter dan de bekende grotere Capitool Reisgidsen. In vergelijking tot de ANWB reisgids voelt deze reisgids iets dikker aan en is hij – zoals je mogelijk gewend bent van Capitool reisgidsen – op grafisch niveau net wat mooier afgewerkt. De gids is vooral opgebouwd uit verschillende top10’s, zoals de top 10 musea, de top 10 natuurschoon en de top 10 restaurants.

Het enige punt waarop deze reisgids het aflegt tegen de concurrent van de ANWB, is de uitneembare kaart. Die is kleiner en minder gedetailleerd dan die van de ANWB reisgids. Het voordeel is dat deze kaart van Mallorca geplastificeerd en daardoor minder kwetsbaar is.