Sluiten

Wielrennen op Mallorca

Wielrennen op Mallorca

Bij een vakantie op Mallorca wordt snel gedacht aan een strandvakantie, waarbij er lekker geluierd wordt in de zon en men van tijd tot tijd een duik in de zee of het zwembad neemt. Mallorca is echter ook een topbestemming voor allerlei activiteiten en sporten. Wielrennen is een van de sporten die op vrij grote schaal beoefend wordt op Mallorca. Wielrenners uit Spanje en heel Europa komen naar Mallorca om er te komen trainen.

Het bergachtige landschap in combinatie met het milde klimaat zorgt voor uitstekende omstandigheden om zichzelf voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen. Niet alleen in het voorjaar wordt er volop gefietst op Mallorca. Gedurende het hele jaar trainen wielrenners hier hun kuiten en brengen ze hun conditie op peil.

Fiets meenemen of er eentje huren

Je kunt je eigen fiets meenemen naar Mallorca. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want het is bijna goedkoper dan ter plaatse een racefiets te huren. Wel zijn er voorwaarden verbonden aan het meenemen van een (race)fiets aan boord. Zo moet de fiets moet in een volledig gesloten fietskoffer, fietsdoos of fietshoes verpakt worden. Er worden grenzen gesteld aan het maximum gewicht en de maximale afmetingen. Er gelden meer regels, die per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen.

đź”— regels en kosten fiets meenemen bij Transavia

Wil je geen gedoe en huur je liever een fiets op Mallorca? Er zijn verschillende fietsverhuurders op Mallorca die gespecialiseerd zijn in de verhuur van racefietsen. Sommige van deze verhuurders komen de racefiets kosteloos naar je accommodatie op Mallorca brengen en later weer ophalen. De prijzen verschillen van aanbieder tot aanbieder en natuurlijk hangt het er ook vanaf wat voor fiets je huurt. Voor pakweg 200 tot 250 euro per week moet je al een knappe fiets kunnen huren.

Fietsroutes

Er zijn fietsroutes op Mallorca voor mensen van alle conditie- en ervaringsniveaus. Zin in een beetje, of veel, klimmen? Ga dan richting Serra de Tramuntana en geniet van de fantastische beklimmingen van Mallorca. Wil je een makkelijke dag of je benen laten draaien op het vlakke? Geen probleem, het terrein van het eiland maakt dat ook mogelijk. Op internet zijn er tal van goede fietsroutes op Mallorca te vinden. Houd er rekening mee dat je in de winter in de hoger gelegen delen van Mallorca te maken kunt krijgen met sneeuw of bevroren wegen.

Dit zijn 6 populaire fietsroutes op Mallorca. Een zoekactie via google zal je gemakkelijk naar de uitgebreide routebeschrijvingen brengen:

1. Port de Pollensa naar Cap de Formentor biedt een prachtig uitzicht op de kust en een uitdagende klim voor fietsers op Mallorca.

2. De route van Port de Soller naar Sa Calobra staat bekend om zijn haarspeldbochten, switchbacks en prachtige uitzichten over de kust.

3. Andratx naar Pollensa voert fietsers door schilderachtig landschap en langs historische monumenten op een schilderachtige route.

4. Het circuit Alaro-Bunyola-Orient-Alaro laat de verschillende terreinen van Mallorca zien, met onderweg adembenemende berguitzichten.

5. Arenal naar Llucmajor naar Arenal biedt een mogelijkheid voor meer ervaren fietsers met uitdagende beklimmingen en lonende afdalingen.

6. De route Valldemossa naar Soller biedt fietsers de kans om het beroemde Tramuntana-gebergte van Mallorca te verkennen en de ongelooflijke schoonheid ervan te ervaren.

Apps zoals komoot zijn handig om routes op te zoeken en je de weg te laten wijzen. Je kunt per fietsroute zien hoe lang deze is, wat het niveau is, hoeveel tijd je er ongeveer voor nodig hebt en hoe het zit met klimmen en afdalen.

Op de foto gezet

wielrenners worden op de foot gezet

Als je een van de veel gebruikte wielrenroutes op Mallorca gebruikt hebt, dan is de kans vrij groot dat je onderweg gefotografeerd bent door een professionele fotograaf. Deze fotografen doen dit niet uit hobby, maar vanuit een commercieel model. Zij bieden de foto’s die ze maken te koop aan op hun website. Zo kunnen wielrenners foto’s van zichzelf (en hun mederenners) kopen. Het schijnt een best succesvolle business te zijn.

De foto’s worden door de fotografen van Mallorca Cycling Photos gemaakt tijdens het voorjaar en het najaar. Er wordt op verschillende locaties gefotografeerd: Puig de Randa/Santuari de Cura, Cap de Formentor, Sa Calobra en Coll de sa Bataia. Op de website https://www.mallorcacyclingphotos.com/ kun je de foto’s per datum, locatie en tijdstip bekijken en in verschillende formaten aankopen.

Het is niet de bedoeling dat deze foto’s als stockfoto’s gebruikt worden. Daarin is hun website eigenlijk niet duidelijk. Er staan sowieso geen gebruiksvoorwaarden op de website. Wij nemen aan dat het geen enkel probleem is om aangekochte foto’s voor privĂ©doeleinden te gebruiken, zoals het plaatsen op social media, het opslaan op je telefoon of het laten afdrukken van de foto. Of je de foto’s zomaar kunt gebruiken binnen publicaties zoals websites, magazines of andere media, dat wordt nergens duidelijk.