Sluiten

Auto huren op Mallorca

Auto huren op Mallorca

Een huurauto is ideaal als je Mallorca wilt gaan ontdekken of als je accommodatie wat meer afgelegen ligt. Gelukkig is autorijden op Mallorca prima te doen en zijn de brandstofprijzen dankzij een lagere belastingdruk beter dan in Nederland.

Er zijn voldoende aanbieders van huurauto’s. Wil je zeker zijn van een bepaalde categorie auto en niet voor verrassingen komen te staan wat betreft de prijs dan kun je het beste vooraf je huurauto reserveren. Vooral binnen sommige huurcategorieën is het aanbod vrij schaars. Dit gaat met name op voor zevenpersoonsauto’s, cabrio’s en SUV’s. De grote internationale ketens doen zaken op Tenerife, zoals Hertz, Avis en Europcar. Grotere lokale aanbieders zijn Record Go, OK Mobility en Goldcar.

Let goed op de voorwaarden!

Let goed op de voorwaarden bij de verhuur. Wat is wel en wat is niet inbegrepen? Hoe zit het met de verzekering en eigen risico? Wat betaal je voor een tweede bestuurder? Dit zijn allemaal zaken die je mee moet nemen als je de verhuurders met elkaar vergelijkt. Een steeds meer toegepaste truc bij autoverhuurders is de regel dat je een volle tank brandstof verplicht afneemt en de auto met lege tank terug mag brengen. Dat weinigen dat zal lukken is niet moeilijk te raden. Iedere liter brandstof die in de auto achterblijft is pure winst voor de verhuurder.

Goedkoop en betrouwbaar een auto huren

De beste manier om een goedkope huurauto te vinden is door dat via een zogenaamde broker te doen. Dit zijn bedrijven die als tussenpersoon werken. Zij weten de beste deals te vinden en geven de door hen afgesproken kortingen grotendeels door aan hun klanten. Hierdoor zijn de autoverhuurplatformen zoals Easyterra, Rentalcars en Sunny Cars vaak voordeliger dan wanneer je rechtstreeks bij de autoverhuurders zelf je auto reserveert. Het gebruik van huurautobrokers is inmiddels zo normaal, dat meer dan 90% van de Nederlandse toeristen op deze manier de huurauto regelt.

De brokers doen onder andere zaken met gerenommeerde autoverhuurbedrijven zoals Europcar, Avis, Hertz, Budget, Alamo, Sixt en de lokale verhuurder OK Mobility.

De goedkoopste

Als je op zoek gaat naar een goedkope huurauto en je wil wel graag zaken doen met een betrouwbare Nederlandse site, dan kom je al snel uit bij Easyterra. Deze autobroker heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend op het gebied van het leveren van huurauto’s aan toeristen. Dankzij goede prijsafspraken weet Easyterra samen met de lokale partners huurauto’s te leveren tegen prijzen die je ter plaatse niet voor elkaar kunt krijgen.

Laagsteprijsgarantie – Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding.
Lange reputatie – Easyterra is actief sinds 2005
Gratis annuleren – Je kunt tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode gratis annuleren
Nederlandse klantenservice – Easyterra is een Nederlands bedrijf met een telefonisch bereikbare klantenservice.

bekijk huurauto's op Mallorca bij Easyterra

Onze keuze

Wij huren zelf de afgelopen jaren vooral bij Sunny Cars. Dit bedrijf is al sinds de jaren tachtig actief op de Nederlandse markt als autohuurbroker en heeft in die tijd een hele goede reputatie opgebouwd. Niet voor niets dat veel reisbureaus en reisorganisaties al jarenlang samenwerken met Sunny Cars. De belangrijkste redenen voor ons om via Sunny Cars te huren is het feit dat ze niet samenwerken met partijen als Goldcar en dat je altijd een alles inclusief verzekering hebt.

Sunny Cars heeft het zelf over ‘zorgeloze autohuur’. Wij noemen het beestje gewoon bij zijn naam: bij Sunny Cars huur je een auto zonder gezeik. Geen kleine lettertjes, geen verborgen toeslagen en geen vreemde uitzonderingen van verzekeringen. Wat wil je nog meer?

✅ Geen verborgen kosten – Alle onvermijdbare kosten zitten in de huurprijs inbegrepen.
✅ Gratis annuleren – Je kunt je huurauto tot 1 uur voor huuraanvang gratis annuleren.
✅ 24/7 Nederlandstalige support – Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie
✅ Geen eigen risico – Bij schade betaalt Sunny Cars het eigen risico terug.
✅ Volledig verzekerd – Iedere auto via Sunny Cars is all-in verzekerd

bekijk huurauto's op Mallorca bij Sunny Cars

Auto huren per onderwerp

autocategorie

Huurauto's worden vaak per categorie verhuurd. Wij leggen uit hoe het op Mallorca werkt met de autohuurcategorieën en hoe je vrijwel zeker de auto van jouw keuze mee kunt krijgen.

lees verder
Rijervaring

auto huren en leeftijd

Wil je op Mallorca een auto huren? Dan is leeftijd en rijervaring bepalend of je een auto mag huren en of er een toeslag geldt. Lees hier hoe het zit.

lees verder

borg voor je huurauto

Je zult borg moeten staan om een auto op Mallorca te kunnen huren. De hoogte van de borg en de manier van borgstelling varieert. Lees hier alles over de borg voor je huurauto.

lees verder